Lacul Albastru

Lacul Albastru (Baia Sprie – Maramures) este unicat in Europa datorita felului in care s-a format si datorita unei proprietati pe care acesta o are si anume ca-si schimba culoarea in functie de anotimp (pozitia soarelui, temperatura apei). Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro. Inca nimeni nu a dat o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari.
Lacul Albastru este arie naturală protejată, de maxim 4 metri adancime, un diametru de maxim 50 metri si s-a format prin surparea unor abataje miniere seculare și acumularea de ape pluviale, cele provenite din topiri și din izvoare naturale, în ani 1919 – 1920.
Calea de acces incepe din centrul orasului Baia Sprie, prin fata bisericii catolice, pe strada care conduce în directia nordica pâna la liziera padurii, de aici poteca urca în serpentina pâna la Lacul Albastru. Timpul de mers 35 – 45 min.
Sursa = laculalbastru.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *